Jump to content
Sign in to follow this  
[#IoNuT]

Psihologie

Recommended Posts

Psihologia este stiinta care studiaza psihicul (procese, insusiri, stari, conditii, mecanisme psihice), utilizand un ansamblu de metode obiective, in vederea desprinderii legitatii lui de functionare, in scopul descrierii, explicarii, integrarii, optimizarii si ameliorarii existentei umane.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Psihologia in viata de zi cu zi.
De ce este important sa acceptam ca avem o problema?
De ce este important sa apelam la un psiholog atunci cand avem o problema?

Persoanele din ziua de astazi sunt din ce in ce mai retrase cand vine vorba despre exprimarea sau recunoasterea unei probleme . Statistic vorbind, 5 din 10 persoane nu fac diferentierea dintre psiholog si psihiatru si resimt o jignire atunci cand li se propune un consult pshilogic sau psihiatric lucru care este gresit! Chiar si in cazul in care nu ar fi fi vorba de o problema psihologica sau psihiatrica, apeland la un specialist putem elimina aceste cauze din start, psihologul/psihiatrul putand face o trimitere catre neurologie, genetica sau alte specialitati care pot diagnostica boala si recomanda inceperea unui tratament.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Clinica noastra doreste sa faca cunoscuta importanta unei bune colaborari psihosomatice, adica o buna functionare atat a corpului cat si a psihicului, pentru a creea o simbioza perfecta.

De asemenea ne axam pe educarea in scopul acceptarii problemelor psihologice ( tulburari de personalitate, depresii, si chiar nevoia de cumunicare nesatisfacuta in cadrul familiei, cercului de prieteni, societatii in general ) si importanta libertatii de exprimare a unei nevoi, dorinte, fara reperusiuni precum acte ratate, vise/stari nevrotice, lipsa de randament si o incapabilitate de integrare in societate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De ce avem nevoie de un psiholog?

 
  • Vieţile noastre nu sunt un joc de noroc la care avem ghinion şi nici nu sunt astfel din cauza parinţilor , a soţului/sotiei, sau a şefului.Dezavantajul este că suntem singurii răspunzători de vieţile noastre,iar avantajul este că noi avem puterea de a ne schimba vietile. Tot ce trebuie este să facem alegerea de a fi ajutaţi în momentele de confuzie , durere sau frică! Atunci când nu gasim soluţii, putem conta pe ajutorul necondiţionat şi imediat al psihologului.

     
     

Share this post


Link to post
Share on other sites

                                                                                                                CARDIOLOGIE

Cardiologia este o ramura a medicinei care face parte din trunchiul comun al medicinii interne si care se ocupa de prevenirea, diagnosticul si tratamentul bolilor de inima.
Bolile cardiovasculare reprezinta cea mai importanta cauza de mortalitate si morbiditate la nivel mondial. Complexitatea acestor afectiuni induce si complexitatea mijloacelor, specifice cardiologiei, necesare explorarii si diagnosticarii. Diagnosticul corect, stabilit de medicul cardiolog, reprezinta premisa principala a unui tratament adecvat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Crismed Clinic prin acest proiect de clinica interdisciplinara ce reuneste cardiologia cu medicina dentara ( aceste doua fiind uneori in foarte stransa legatura ) reuseste sa se diferentieze de alte clinici, prin tinerea sub observatie si analiza amanuntita a pacientului, pe ambele planuri.

Competentele medicale multiple permit diagnosticul cat mai complet, nu numai al bolii (simpla sau complicate), dar si al bolnavului. Dotarea tehnica si logistica moderna asociata competentei si experientei profesionale permit acordarea de asistenta medicala initiala si ulterioara (monitorizarea atenta a evolutiei) in timpul si dupa efectuarea diferitelor metode de tratament.Echipa noastra formata din medici specialisti utilizeaza tehnica medicala extrem de performanta, ofera tuturor bolnavilor o ingrijire de calitate, la standarde europene, gandita in functie de nevoile fiecarui pacient.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aceasta specialitate medico-chirurgicala a medicinei este alcatuita din ortopedie, care se ocupă cu studiul şi tratamentul deformaţiilor osoase şi ale articulaţiilor corpului si traumatologie, care studiază şi tratează traumatismele fizice.

În mod curent, ortopedia şi traumatologia sunt grupate într-o singură specialitate care se ocupă cu studiul şi tratamentul afecţiunilor şi leziunilor traumatice sau de altă natură a aparatului locomotor. Acesta asigura miscarea, de la simple gesturi necesare desfasurarii normale a vietii de zi cu zi, pana la cele mai spectaculoase manifestari de performanta sportiva sau artistica. Sistemul locomotor confera forma, stabilitate si protejeaza organele. Acesta este format din oase, muschi, cartilaje, tendoane, ligamente si alte tesuturi conectoare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Medicii specializaţi în ortopedie-traumatologie sunt specializaţi înpatologia cronică ortopedică, patologia acută traumatică şi ortopedie-neamt-crisdent-clinic-2-300x240.jpgpatologia specifică sportivilor de performanţă şi a celor care practică sport.

În Ortopedie şi Traumatologie un diagnostic de acurateţe este necesar înaintea stabilirii oricărei intervenţii medicale. Evaluarea ortopedică este complexă şi poate include investigaţii de laborator (evaluare metabolism fosfo-calcic, acid uric), examene radiologice (depistare fracture, artroze), examenul lichidului articular (artrite septice, guta), dar poate fi extinsă până la osteodensitometrie ( identificarea osteoporozei), rezonanta magnetica ( in traumatisme, evidentiaza leziuni ale tesuturilor moi periarticulare, ale ligamentelor si muchilor) sau tomografii computerizate ( vizualizeaza muschi, vase de sange si densitatea osoasa).
Tratamentul afecţiunilor poate fi medical, chirurgical sau fizic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

                                                                                      DERMATOLOGIE

 

Dermato-venerologia este ramura medicinei ce inglobeaza diagnosticarea si tratarea bolilor pielii, atat infecţioase cat şi neinfecţioase, ale mucoaselor invecinate si ale fanerelor (unghii si par), precum şi în îngrijirea bolnavilor care prezintă astfel de afecţiuni.
Foarte multe dintre semnele cutanate sunt de fapt manifestări ale unei boli sistemice, tratarea corectă a acesteia necesitând o bună colaborare cu alte specialităţi (reumatologia, endocrinologia, medicina internă, ginecologia, oncologia, stomatologia).

În cadrul clinicii interdisciplinare Crismed, echipa noastra acorda o deosebita atentie comunicarii cu pacientii, informarii acestora asupra tuturor aspectelor ce tin de diagnosticul si tratamentul dermatologic, dotarea fiind la standarde europene cu aparatura de ultima generatie iar materialele folosite sunt de cea mai buna calitate.

Personalul medical acordă consultaţii de dermatologie generală, venerologie şi efectuează intervenţii de microchirurgie dermatologică. Serviciile noastre de dermatologie sunt accesibile financiar tuturor categoriilor de oameni. Politica noastra este de stricta confidentialitate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

                                                                                    PLASMOGEL - Despre procedura

 

Plasmo-Gel – este o metodă minim invazivă,netraumatică și productiv-injectabilă de întinerire,care permite din plasma pacientului pregătirea unui filer natural, care este folosit la înlăturarea ridurilor profunde la neregulile feței și corectarea conturului facial.

Cum funcționează plasmogel?

Plasmo-Gel este pregătit din plasma bogată în trombocite cu ajutorul unui set de eprubete speciale Plasmolifting. Pentru aceasta, plasma care este selectată din sangele pacientului se supune unei prelucrări termice în termostat. Datorită acestei prelucrări plasma se ingustează și ia forma de gel.

Acest gel se introduce în țesuturi în regiunea ridurilor pentru a le umple. Gelul se întinde uniform și vizual nu lasă urme de corecție. Activeză celulele țesuturilor unificate formand scheletul feței. De fapt el ajută la formarea bazei întinderii naturale a pielii. Tot odată Plasmo-Gel stimulează regenerarea țesuturilor. Datorită acestui proces efectul se menține pe o perioadă mai îndelungată.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plasmolifting sau terapia vampir este o procedură revitalizantă injectabilă, care permite declanşarea procesului natural de întinerire a pielii pacientului, făcând-o să funcţioneze ca în tinereţe.

plasmolifting-sau-terapia-vampir-2.pngMetoda Plasmolifting este o realizare a cercetătorilor ruşi, care, beneficiind şi de experienţa ţărilor avansate în domeniul păstrării tinereţii pielii, au elaborat o formulă revoluţionară de întinerire rapidă şi naturală, de lifting şi tratament al epidermei feţei şi corpului. În prezent metoda Plasmolifting este aplicată cu succes în cosmetologie şi a obţinut recunoaşterea a mii de medici şi pacienţi din întreaga lume pentru eficienţa şi siguranţa sa.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cum funcţionează Plasmolifting?

plasmolifting-sau-terapia-vampir-3.jpgLa baza procedurii Plasmolifting stă o metodă patentată de prelucrare a sângelui pacientului cu ajutorul unui set special de eprubete biotehnologice vidate şi al unui procedeu special de centrifugare. În timpul procedurii, din sângele pacientului se separă o formă injectabilă de plasmă bogată în trombocite, care ulterior este injectată în ţesuturile pacientului.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plasma trombocitară proprie este un „elixir natural al tinereţii”, conţinând factori de creştere într-o concentraţie mare, precum şi enzime, proteine şi vitamine în combinaţie naturală.

Plasma trombocitară injectată în pielea pacientului normalizează respiraţia tisulară, echilibrul hidric, conduce la formarea noilor celule fibroblaste, osteoblaste, condroblaste şi endoteliale. Totodată, are loc procesul de sintetizare a colagenului, elastinului şi substanţei intercelulare.

După o astfel de procedură se activează sistemul de protecţie al epidermei, se accelerează procesele de vindecare şi cicatrizare, împiedicând îmbătrânirea. Cu alte cuvinte, Plasmolifting înseamnă ingineria ţesuturilor.

Este important că elementele conţinute în plasma trombocitară sunt în totalitate naturale, nu au efecte mutagene şi nu provoacă boli oncologice, tumori şi alte reacţii negative. Avantajul indubitabil al procedurii Plasmolifting este inofensivitatea acesteia, având în vedere că substanţa injectată reprezintă „produsul propriu” al pacientului, nu este toxică şi exclude orice reacţii de respingere, alergii şi posibilităţi de infectare

Share this post


Link to post
Share on other sites

Care sunt avantajele metodei Plasmolifting?

plasmolifting-sau-terapia-vampir-5.jpgPlasmolifting este o metodă eficientă, care ajută la soluţionarea concomitentă a câteva probleme estetice ale pacientului: îmbunătăţirea culorii şi texturii pielii, sporirea elasticităţii, netezirea tenului, reducerea ridurilor.

Plasmolifting este o metodă universală, utilizată pentru soluţionarea unei multitudini de probleme cosmetologice.

Share this post


Link to post
Share on other sites

                                                                                                    ORL

 

OTORINOLARINGOLOGIE

orl-neamt-crisdent-clinic1-150x150.pngOtorinolaringologia (ORL) face parte din specialitatile medico-chirurgicale ale medicinei si se ocupă cu studiul anatomiei, fiziologiei şi patologiei urechii, nasului, sinusurilor paranazale, cavitatii bucale, faringelui si laringelui.

Medicii specialişti ORL diagnostichează şi tratează afecţiunile urechilor, nasului şi gâtului atat la copii cat si la adulti.

orl-neamt-crisdent-clinic2.jpgEa cuprinde de asemenea investigarea şi tratamentul medical, recuperator şi chirurgical al afecţiunilor aparatului acustico-vestibular, tulburărilor şi afectărilor nervilor cranieni precum şi deficienţele de auz.
ORL este strâns legată de alte specialităţi medicale ca neurologia, pediatria, alergologia, stomatologia dar şi chirurgia estetică.

Principalele boli pe care le trateaza medicul specialist ORL sunt: infectii ale cailor respiratorii superioare, rinita acuta sau cronica, rinofaringita, sinuzita, faringita, amigdalita, rinoree,otita, epistaxis nazal, tuse, raguseala.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cum functioneaza?
Aerosolii sunt substante medicamentoase, de natura lichida, solida sau gazoasa, administrate prin inhalare cu ajutorul unui aparat special. Principalul avantaj al terapiei este ca elibereaza o cantitatea mare de medicament într-un timp scurt, direct la nivelul plamânilor si al cailor respiratorii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

                                                                                           ENDOCRINOLOGIE

 

Endocrinologia este ramura medicinei ce studiaza sistemul endocrin şi tulburarile hormonale asociate acestuia,iar medicii specialisti endocrinologi se ocupa cu diagnosticarea si tratarea specifica a bolilor glandelor endocrine, dar şi de recuperarea medicală a pacienţilor care suferă de afecţiuni tiroidiene, hipofizare, adrenale, gonadale sau tulburări ale metabolismului fosfo-calcic.

Această specialitate se axeaza in principal pe organele a căror funcţie primară este secreţia de hormoni, dar are în vedere şi sistemul cardiovascular, de exemplu, deoarece multe afecţiuni cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea arteriala secundară, are cauze endocrine.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glandele endocrine sunt unitati functionale formate din mai multe celule care pot secreta hormoni, localizate in diferite regiuni ale corpului alcatuind sistemul endocrin. Fiecare glanda are o functie specifica care contribuie la mentinerea echilibrului mediului intern si a supravietuirii organismului uman.

Desi exista si tesut endocrin difuz (ex. : epiteliul gastrointestinal) sunt cateva glande endocrine majore sau centri de control ai sistemului endocrin : hipofiza, hipotalamusul, suprarenalele, tiroida, paratiroidele, pancreasul endocrin, testiculele, ovarele si epifiza.

HIPOFIZA - datorita rolului important pe care il au unii din hormonii secretati de ea in controlul secretiei celorlalte glande cat si a legaturii directe pe care o are cu centrul de control al sistemului nervos - hipotalamusul (prin sistemul sanguin port hipotalamo - hipofozar) este denumita “glanda sefa”. Este alcatuita din 3 parti :

1. o parte anterioara care secreta sase hormoni (hormonul de crestere -STH cu rol important in dezvoltarea oaselor si a cartilagiilor, patru hormoni cu rol in controlul activitatii glandelor suprarenale - ACTH, tiroida - TRH, ovare si testicule - FSH si LH si prolactina cu rol in dezvoltarea sanilor si lactatie),

2. o parte intermediara care secreta hormonul melanostimulant (melatonina este un pigment aflat in celulele pielii si care determina aspectul bronzat al acesteia)

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. o parte posterioara care este responsabila de eliberarea in circulatie a hormonului diuretic/vasopresina ( are rol in absorbtia apei de la nivelul rinichilor, absenta lui ducand la aparitia diabetului insipid, boala in care pacientul are o urina foarte diluata si in cantitate mare) si oxitocinei - hormon care stimuleaza celulele musculare ale uterului gravid si contribuie la expulzia fatului si care de asemenea determina prin actiunile lui si ejectia laptelui.

HIPOTALAMUSUL - componenta a sistemului nervos central este considerat si glanda endocrina deoarece secreta hormoni care asigura controlul nervos al hormonilor secretati de hipofiza si implicit si al celor al altor glande endocrine.

TIROIDA - glanda situata in regiunea gatului, produce si secreta trei hormoni: tiroxina (T4) si triiodotironina (T3) – ajuta la cresterea si dezvoltarea normala si armonioasa a organismului, calcitonina fiind cel de-al teilea hormon tiroidian, rolul principal fiind prevenirea cresterilor de calciu din sange peste limita normala.

PARATIROIDELE - secreta parathormonul - hormonul metabolismului fosfo-calcic (rol in dezvoltarea osului, dar mai ales in contractia tuturor muschilor)
- extirparea paratiroidelor este incompatibila cu supravietuirea!!!

GLANDELE SUPRARENALE - produc si elibereaza in circulatia sanguina numitii hormoni mineralocorticoizi - aldosteronul ( retine sodiul in organism), glucocorticoizi – cortizolul ( important pentru metabolizarea glucidelor, proteinelor si grasimilor, in crestere si dezvoltare, in apararea impotriva infectiilor) si mici cantitati de hormoni sexuali androgeni.

PANCREASUL ENDOCRIN - rol in reglarea valorilor glucozei din sange, prin hormonii sai, insulina (anomaliile in secretie sau in raspunsul celulelor tinta la actiunile ei duc la diabet zaharat) si glucagonul.

TESTICULELE - secreta hormoni androgeni – testosteronul ( rol in dezvoltarea si mentinerea caracterelor secundare masculine - pilozitate, aspect fizic, voce , promoveaza cresterea, participa la formarea spermei, determina caracterul agresiv si cresterea libidoului).

OVARELE - produc hormoni steroizi ( importanti in dezvoltarea caracterelor sexuale secundare feminine, in dezvoltarea si mentinerea functiei reproductive a femeii), estrogenii ( actioneaza pe musculatura uterina, cresc libidoul, scad nivelul colesterolului ceea ce duce la protectie impotriva ateromatozei vasculare) si progesteronii ( rol in dezvoltarea tesutului mamar, a modificarilor endometrului in timpul ciclului menstrual).

EPIFIZA - secreta melatonina importanta in mecanismul somn - veghe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Diabetul

Una dintre cele mai răspândite boli ale sistemului endocrin, diabetul zaharat este o afecțiune în care pancreasul nu produce o cantitate suficientă a hormonului insulină sau organismul nu utilizează în mod eficient insulina pe care o produce.

Deoarece insulina este esențiala în a ajuta organismul să transforme zaharurile și amidonul în energie necesară, pot exista consecințe grave în cazul în care diabetul este lasat nediagnosticat și netratat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dupa cum se poate observa, dereglarile chiar minime ale oricarei glande influenteaza intregul organism datorita numeroaselor interrelatii existente, ducand la o simptomatologie extrem de diversa.
Un diagnostic cert in cazul unei eventuale afectiuni endocrine se poate face numai de catre medicul specialist endocrinolog, bineinteles in urma unor discutii confidentiale cu pacientul, dar si a unor investigatii paraclinice amanuntite.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Ecografie tiroida

- reprezintă investigația imagistică de elecție pentru evaluarea tiroidei.
- exploreaza dimensiunile, forma, conturul, densitatea, structura si vascularizatia glandei tiroide, a stucturilor invecinate precum regiunea laterocervicala si a ganglionilor limfatici cervicali; este utilizata pentru diagnosticul nodulilor tiroidieni benigni sau maligni, tiroiditelor.

2. Ecografie mamara

Utilizata pentru depistarea formatiunilor benigne sau maligne ale sanului, modificarilor depistate la gravide sau in perioada de alaptare (mastite); este examinarea de prima intentie pentru femeile sub 30 de ani si complementara examenului mamografic la femeile peste 40 de ani.

3. Puncție-biopsie tiroidiană cu ac fin (FNA) sub ghidaj ecografic

- metoda diagnostică cea mai utilă în evaluarea nodulilor tiroidieni este biopsia. Este o tehnică prin care putem distinge cu o precizie de 90-95% nodulul tiroidian malign de cel benign, făcând posibilă evitarea unor intervenții chirurgicale inutile. Pe de altă parte cu ajutorul acestei metode putem depista cancerul tiroidian deja într-un stadiu incipient.

De obicei sunt puncționați nodulii tiroidieni mai mari de 1 cm, nodulii mai mici doar atunci, dacă prezintă caractere ultrasonografice suspecte de malignitate. 
Efectuarea puncției sub ghidaj ecografic are marele avantaj de a localiza și a puncționa cu precizie și nodulii mici, nepalpabili sau aflați posterior în glanda tiroidă.

- contraindicațiile sunt foarte puține. Nu se efectuează la pacienții tratați cu anticoagulante (Trombostop, Acenocumarol, Sintrom etc.), pentru că există un risc puțin mai crescut de hemoragie sau de formare de hematoame.

- această metodă diagnostică este utilă și pentru puncționarea leziunilor paratiroidiene (adenom, chist), aflați în spatele tiroidei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ecografia abdominală sau ultrasonografia abdominală este o metodă de examinare imagistică a organelor abdominale cu ultrasunete. Este o tehnică neinvazivă și rapidă, considerată o explorare de rutină si se foloseste in special pentru evaluarea și diagnosticarea organelor parenchimatoase (ficat, splină, rinichi, pancreas), a veziculei biliare și a vezicii urinare, precum și a organelor genitale interne masculine sau feminine.

Aparatul funcționează pe principiul radarului. Sonda care se aplică pe corpul pacientului trimite ultrasunete către organul analizat, iar apoi receptează o parte din semnalul reflectat. Semnalul care se întoarce este analizat și transformat în imaginea vizibilă pe monitor în culorile albă și neagră.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ultima masă cu cel puțin 8 ore înainte

  • datorita faptului ca ecografia se realizeaza pe principiul trimiterii de ultrasunete de catre aparat, si apoi captariiecourilelor ultrasunetelor folosind efectul piezoelectric ultrasunetelor, ce se intorc dinspre organul examinat, acest proces este ingreunat de meteorism abdominal (balonare), asa ca de obicei se recomanda efectuarea acesteia pe nemancate, insa nu este neaparat obligatoriu acest lucru;
  • cel putin limitati alimentele care va pot balona cu o zi inainte de programarea ecografica
  • fructe, legume (ce fermenteaza)

Nu consuma alimente cu un continut ridicat de grasimi in seara de dinaintea ecografiei

  • pentru ecografia de ficat, colecist, splina si pancreas

Nu trebuie sa urinezi inainte de ecografia abdominala

  • vizualizarea pelvisului este usurata cu o vezica urinara plina

Daca ai urinat de dimineata, este recomandat sa consumi 3-4 cani de lichid inainte de ecografie si sa nu urinezi deloc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

                                                                     CHIRURGIE PLASTICA SI REPARATORIE

 

Crismed Clinic isi extinde gama de servicii si in domeniul chirurgiei plastice, estetica şi microchirurgiei reconstructiva, oferindu-le pacientilor cele mai inalte standarde in domeniu! Noi va punem la dispozitie servicii medicale integrate multidisciplinare, sub acelasi acoperis, atat pentru adulti, cat si pentru copii.

Procedurile de estetica faciala nonchirurgicale si cele minim invazive realizate in cabinetul Crisdent sunt acum tratamente obisnuite oferite pacientilor care ne viziteaza. Specialistii nostri in estetica utilizeaza aparate de ultima generatie si produse profesionale pentru unor rezultate eficiente si de durata.

Tratamentul estetic presupune consultul anti-aging pentru evaluarea semnelor de imbatranire a tegumentului, documentarea despre tratamentele indicate de catre medic si luarea deciziei propriuzise in cunostinta de cauza.

Crismed Clinic pune la dispozitia dumneavoastra o dotare tehnica avangardista in tot ceea ce priveste diagnosticul precoce, tratamentul si profilaxia afectiunilor din sfera chirurgiei plastice si reparatorii.

Combinatia dintre aparatura de ultima generatie si echipa medicala foarte bine pregatita, cu ani de experienta in domeniu, ne ofera posibilitatea oferirii unor servicii medicale din clasa superioara, proceduri estetice minin-invazive, o modalitate simpla de restabilire a unui aspect tanar si placut:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Board Life Status


Board startup date: November 02, 2017 20:53:05
×